Nezdolný zahradník . Pěstování potravin a soběstačnost v nejistých časech

Kód: 882
Neohodnoceno
398 Kč –20 %
Nezdolný zahradník . Pěstování potravin a soběstačnost v nejistých časech
398 Kč –20 % 318 Kč
Skladem (> 5 ks)
Carol Deppe
Koncepční i praktická zahradnická příručka pro čtenáře všech úrovní zkušenosti. Optimistická i realistická. Deppe nabízí neocenitelné rady, jak mohou vzkvétat zahradníci (i jejich komunity).
312 str.,
Brož.,
,
1.vydání , ISBN

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tvůrčí a výkonné zahradničení pro dobré i těžké časy

V době nejistého počasí a společenské nestability prudce stoupá zájem lidí o pěstování vlastních potravin. Tato kniha představuje techniky pěstování schopné čelit výzvám sahajícím od zdravotních a finančních problémů přes speciální dietní požadavky až po vážné katastrofy a klimatické změny.

Americká bioložka a odbornice na zahradničení Carol Deppe čerpala z vědeckých objevů v mnoha odvětvích a vyvinula obecné principy „nezdolného“ zahradničení. Zahradníci se podle autorčiných podrobných instrukcí naučí pěstovat, získávat, skladovat a používat pět potravin, které jsou z hlediska soběstačnosti zásadní: brambory, kukuřici, fazole, dýně a vejce.

Dozvědí se, jak:

* pěstovat potraviny za divokého počasí a klimatických změn
* zahradničit s malou nebo nulovou zálivkou a bez přísunu kupovaných zdrojů
* zahradničit efektivně a pohodlně (dokonce i s bolavými zády)
* přizpůsobit svoji zahradu speciálním dietním potřebám (alergie, celiakie ad.) nebo nutnosti kontrolovat váhu
* péct podle originálních bezlepkových receptů (bez dalších zrnin, umělých pojiv či mléčných výrobků) chleba a koláče z doma vypěstované kukuřice
* chovat hejno nosných kachen nebo slepic, propojit chov se zahradničením a pěstovat si pro drůbež většinu krmiv
* a mnohem víc

(a též různá zahradnická tajemství v šestnáctistránkové barevné příloze)

Nezdolný zahradník je koncepční, praktická příručka pro zahradníky všech úrovní zkušenosti. Carol Deppe je optimistická, a zároveň realistická a nabízí neocenitelné rady, jak mohou zahradníci (i jejich komunity) vzkvétat.

Přeložila Pavla Kosinová. Předmluvy k českému vydání napsali Eva Hauserová a Marek Kvapil.

„Pěstování potravin je jednou z nejpozitivnějších změn,
které může člověk učinit tváří v tvář nejisté budoucnosti.



Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: